På tisdag är det fettisdagen, eller semmeldagen för den som vill, vilket innebär att vi svenskar mumsar loss på inte färre än sex miljoner semlor.
Semmeldagen har på senare år även inneburit en hel del nya, kreativa semlor
Vi har sett semmelwrap, kebabsemla, falukorvsemla, GT-semla och en hel drös andra semlor.
Lagom till årets fettisdag kommer nu en semla för den riktiga finsmakaren – nämligen champagnesemlan.
Det är det anrika hotellet Grand Hôtel i Stockholm som släpper årets mest exklusiva semmelanrättning: champagnesemlan.
Lyxen sitter i mandelmassan
Semlan är komponerad av hotellets eget konditori och det är i mandelmassan lyxen sitter, i form av champagne från tillverkaren Ruinart.
”Mandel fullkomligen älskar champagne och vice versa”, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel i ett pressmeddelande.
”Lyfter till ny nivå”
– Densiteten av mandeln gifter sig utmärkt med de skummande bubblorna. Tillsammans med en lättvispad grädde och guldkantad presentation lyfter vi detta uråldriga bakverk till en ny nivå, säger Karl Persson,
Som att champagne i semlan inte är nog toppas hela den lyxiga anrättningen med ätbart guld.
Vill man lyxa till det rejält och unna sig en champagnesemla får man ta sig till Cadierbaren på Grand Hôtel mellan den 4 och 10 mars.
Priset? Blygsamma 55 kronor, vilket gör att man gott kan unna sig ett glas champagne för att skölja ned lyxbullen.
Det här låter ju fantastiskt! Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får chansen att äta en champagnesemla!