Hur länge ska man koka ägg? Ska man lägga i dem innan eller efter att vattnet börjat koka? Hur skalar man dem utan att riva bort halva ägget?
Frågorna kring hur man kokar det perfekta ägget är lika många som det finns husmorsknep för att få till det.
Men det finns bra husmorstips och så finns det husmorstips som får en att fullständigt tappa hakan och omvärdera allt man gjort tidigare.
Här är sex steg till ett perfekt kokt ägg, enligt Expressen.
Kokta ägg till frukost är att betrakta som en svensk klassiker. Vi svenskar tuggar i oss 200 ägg per år per person.
Perfekt ägg varje morgon
Nästan alla av oss har sitt eget lilla sätt att koka ägg på – men finns det egentligen något sätt som är bättre än det andra?
Med hjälp av några saker man sannolikt redan har i hushållet kan man få till ett perfekt ägg, i sex steg. Häng med!
Så här gör du:
1. Ta fram äggen i tid
Ta fram äggen från kylskåpet minst 20 minuter innan du använder dem så att äggen har rumstemperatur innan kokning. Är de rumstempererade blir inte chocken lika stor när de sedan ska värmas, och risken för sprickor minskar.
2. Tryck in ett häftstift
Allt du behöver är häftstift. Tryck in stiftet på äggets rundare sida, motsatsen till den spetsiga, för det är där luften samlas. Det här kommer att lätta på trycket i ägget vilket gör att skalet inte spricker.
3. Inte koka för mycket
Tänk på att inte har för hög temperatur. Använd en sked och sänk försiktigt ned äggen i det kokande vattnet. Låt det inte koka för hårt på hög temperatur – det kommer göra äggen hårda och gummiaktiga.
4. Slå ihop äggen
Töm ut vattnet men låt äggen vara kvar. Skaka kastrullen så äggen slås ihop och skalen spricker.
5. Iskallt vatten
Nu häller du på iskallt vatten på äggen och låter dem vara i fem minuter. Detta stoppar kokprocessen.
6. Skala och njut
Du kan sedan skala dem under rinnande kallt vatten så vattnet kommer under skalet. Det gör dem än mer lättskalade. Lycka till och smaklig spis!
Wow! Jag kommer aldrig gå tillbaka till hur jag gjorde innan efter detta knep!