Det kanske inte känns så just nu, men våren och sommaren kommer obönhörligen allt närmare. Det innebär att man snart kan sitta utomhus och njuta av en iskall gin och tonic.
Gin har ju som bekant slagit på väldigt bred front och idag finns det fler gin-sorter än man kan räkna till – och nu kommer ytterligare en.
Från Sydafrika kommer nu Indlovu – en gin gjord på elefantbajs, rapporterar The South African.
Indlovu betyder elefant på flera afrikanska språk och det är inte bara namnet som kommer från elefanter – Indlovu görs nämligen på elefantbajs.
Den något ovanliga drycken är skapad av Les Ansley och Paula Ansley, som inspirerades vid en safari.
Plockar upp massa elefantbajs
De noterade hur mycket av det elefanterna äter kommer ut osmält och fick då idén till Indlovu gin.
Elefanters kost är nämligen väldigt lik det man vanligtvis kryddar gin med, till exempel enbär, kvanne och citrusbesläktade frukter, vilket gör att deras osmälta dynga passar bra som smaksättare i just gin.
– En klunk av vår gin kommer att ta dig direkt till en sydafrikansk solnedgång, säger Les Ansley till The South African.
”Kärlek till Afrika och gin”
På hemsidan beskriver de sin nya gin på följande sätt:
”Idén till att göra gin på elefantbajs kommer från vår kärlek till Afrika och dess vilda djur som möter vår kärlek till gin. Vi är båda forskare och är vana vid problemlösning. Så när vi fick idén så testade vi mest bara om det var möjligt. Ju mer vi provade oss fram desto mer upprymda blev vi.”
Så gör man gin på elefantbajs
Hur gör man då gin på elefantbajs? Det görs i fem steg.
Först samlar man in elefantbajset som sedan torkas, smulas ned och därefter renas från 99,9 av alla bakterier.
Sedan sköljs bajset noggrant för att sedan torkas på nytt innan det paketeras i säckar tills det ska användas.
När dyngan senare används till att göra gin försvinner även den sista tiondelens procent av bakterier i och med den höga alkoholhalten.
Skulle du vilja prova gin gjort på elefantbajs? Tryck nu på DELA-knappen så att dina gin-älskande vänner får se det här!